Opleidingen

Lijkt het je leuk om samen muziek te maken? Of wil je dit juist gaan leren? Dan ben je bij de harmonie Vlijt en Eendracht aan het juist adres!

Leden in opleiding krijgen een korting van ongeveer 30% op het lesgeld. Dat geld voor alle leeftijden. Zolang je in opleiding bent, zijn er geen aanvullende kosten voor het lidmaatschap. Als je nog geen instrument hebt, kan je die huren via de harmonie. 

Als je weet welk instrument je wil gaan bespelen kan je je inschrijven bij de harmonie. Wij regelen de juiste docent voor je. De kosten per docent kunnen verschillend zijn (vanaf 45 euro per uur). De lesduur is vaak tussen de 20 of 30 minuten per week (35 of 36 weken per schooljaar). Bij een hoger speelniveau is een langere lesduur aan te bevelen. Op dit moment maken we gebruik van de volgende docenten:

  • Klarinet en saxofoon: Ron Franken. Hij heeft zijn eigen lespraktijk in Oosterhout-zuid en is flexibel in lestijden en lesdagen.
  • Dwarsfluit: Cathinca Porsius. Zij geeft les op woensdagavond in de Boodschap in Rijen
  • Slagwerk: Raymond Falkenburg  Hij geeft op maandag les in de Boodschap in Rijen
  • Koper: via H19, de muziekschool in Oosterhout. De lesdagen zijn op dinsdag in Dorst en donderdag in Oosterhout.

Samen muziek maken is leuker dan alleen. We stimuleren leden op zo snel mogelijk aan te sluiten bij het opleidingsorkest. Elk jaar bekijken we of we ook een instapgroepje kunnen samenstellen.

Voor jonge kinderen, die graag kennis willen maken met muziek verwijzen we graag door naar het cursusaanbod van MuziekmakeRijen in Rijen.

Voor kinderen uit gezinnen met een krappe portemonnee heeft de gemeente extra subsidie: de meedoenregeling.

Wil je meer weten? Neem dan contact op met het secretariaat, of kom eens naar onze samenspel avond: op donderdag vanaf 18.45 uur speelt het opleidingsorkest en vanaf 20.00 uur het groot orkest.